niin

niin

Klik

25 Feb 2018

RESIGN IS A GOOD CHOICE OR NOT?



Assalammualaikum peoples,



pic takde kaitan, but still Allah knows best kan


Happy New Year. LOL :P It's been months since I hupdate my blog. Diri sendiri pon dah tak tau apa function blog ni kadang-kadang XD Teringat nak bukak blog check status, comment bagai. Tadi baru je balik jumpak Janna Nick *bukan nama sebenar*, hangout together sembang-sembang what we wanna do next. Paling best jumpak Janna sebab smoothhh je kalau nak cerita apa pon. Sebab both of us macam ada the same thinking about all the things, btw tadi nak fetch Janna kat rumah dia then dah nak sampai tempat nk hangout baru perasan tudung sama, haha nasib color lain kalau tak jadik tweedlede & tweedledum.


Awal bulan ni baru je submit resign letter to boss, luckily boss accept. Pheww. Ada jumpak member some agree some not agree, they think I should have back-up sebelum resign. What to do? If I didnt resign a lot of my work pending, sebab dah plan nak move to Selangor, nak apply for master, nak apply for RA, at the same time nak kena cari part-time job. Haishh . Nak jalan jalan makan angin


Even plan nak amik Master this Sept 2018, which sounds like few months more, tapi banyak benda nak buat. Nak cari study tittle, SV, register for Master, baca journal T.T Its a never ending story, kalau tak resign sekarang end up I wont settle all the thing.


Ada member yang comment dia cakap dah biasa pegang duit dah resign macam tak best macam tu lah bunyik comment nya. Hahaha, Hmmm, memang no comment lah nak cakap apa. Maybe aku tak cukup explain why and why nak resign, next time kena buat list perhaps.Haaa.


Btw baru je baca from a few article dengan certain people punya opinion yang banyak comment millennials jenis yang suka job-hopping, manja, high demand, etc etc But the truth is mostly member yang same age or senior banyak yang struggle with work opportunities, end up diorang tak choosy pon pasal kerja.


In the end, is it a good choice? What ever it is I already submit & honestly I dont care what others thought, sendiri buat sendiri tanggung ;) Btw anyone yang did feel the same like me, feel free to comment.




Bye people.




No comments:

Post a Comment