niin

niin

Klik

2 May 2016

REVIEW DAISO



Assalam peeps,


Dah lama sangat sangat tak update blog, rasa lama tak membebel kat sini. Salah satu sebab is laptop aku rosak, kalau dah rosak nak update blog pon i iz malass ;|



Hari ni nak review produk dari Daiso, ada dua produk je, esok esok aku update lagi hewhew, sebab time gi Daiso dengan makteh aku and dia rushing nak balik, ak sempat grab dua benda alah nie je.




Blusher (i dunno why i pick this)



Foundation (what color code , i dunno)



Produk ni macam best, sebab bagi aku harga dia MYR 5.00, so agak berbaloi lah kalau nak try, dua benda kat atas ni aku ada tengok review dekat YouTube, yang blusher tu bagi aku boleh tahan untuk harga macam tu, color yang aku pilih okay, dia merah tapi bila apply just nice ja kaler dia (result vary ikut kulit, sebab kulit aku tak cerah). Tapi yang aku tak minat sebab blusher ni ada efek bling bling which i never like ;) 


Overall, tak rugi jugak beli blusher nih and ada choices color lain. Untuk foundation macam kat atas tuh, aku memang tak sure tu kaler code apa, sbb time aku amik dia dalam dua box, tapi bila ak amik macam kaler yg sama, so aku just ambik ja. Then, lepas try color tu suit my skin tone + senang nak apply (texture bukan cream but lighter than that) + nice finishing 


Seriously foundation nih memang best bagi aku, sebab finishing dia cantik, tapi so far tak tau berapa lama dia boleh tahan and this foundation macam tak dak SPF, tak sure la sebab aku pon xpaham bahasa Jepun XD


Lagi satu, Daiso banyak organizer yang murah + lawa, aku just sempat amik dua, sebab dok pikiaq macam mana nak letak kat dalam bilik. Aku just beli organizer untuk letak barang kat cermin ja.








Btw will update more later or in future, byee peeps :) Thanks for reading

















No comments:

Post a Comment