niin

niin

Klik

17 Feb 2016

What Happen?


Hye assalam peeps,



It has been almost 8 months since I had finished my studies in Bintulu. A lot of things happen throughout this time, habis jee study aku happy, sebab dapat blah dari sana *hahaha* Bila aku kat tempat study aku selalu question diri aku, bila la nak habis, and at the same time buat diri sendiri calm,just tahan jaa, hadap jaa everthing kat sini and after this im free :)


Unfortunately im wrong, Zzz, yes im free, tapi aku rindu sana LOL. Rindu time study actually, bila algi aku boleh jalan-jalan petang sambil gozzip ;) Berkelana sana -sini. Time praktikal lagi lah best, praktikal dekat Sabah 6 bulan, dapat pulak supervisor yang macam sporting ala tak kisah tapi kisah lah jugak, haha. So, banyak spend time jalan-jalan makan angin kat Sabah.


Kat Sabah most tempat aku dengan member-member praktikal Linda, Nurmi dengan Prasana dapat cover. senang cita kami dah cover satu Sabah kecuali Tawau time tu. Time paling best kat Survivor Island,serious best time tu memang gamble sangat. Suka hati kami jaa nak tidoq dalam khemah *time tu bajet mcm ramai tourist tidoq dlm tent, last2 kami ja* Dah la renjer pulau tu baik hati mai jemput kami makan kat rumah dengan family dia. Berjimba kami 4 hari 3 malam kat sana sampai kulit tanned.Zzz


Rinduu nya jalan jalan nak travel macam hang tu free soul. This year aku aim jugak kena jalan-jalan mana-mana. sekarang dah kerja, duit ada tapi masa yang takdak. So nak aim pi Krabi, Indonesia dengan Vietnam (wish me luck jugak, sebab plan ni dah berkurun aku buat tapi tak jalan jugak).


Bestnya time study, ni dah dok kat rumah keja. Cycle macam dah hmm, berat pon dah naik. Berat naik pimples naik, aku pon stress, so sekarang dok buat mission nak turunkan berat (mission memang sentiasa ada, tapi tak berapa jalan jugak ;') nampak dak perangai pemalas aku)


SAtress tak pernah berat naik sampai macam nih, pimples pon tak pernah naik banyak macam nih. So aku aim sampai wedding abang aku all those mission. CHECKED! Wish me luck ;)




Adios, asalam, next time aku tulis entry maybe pasai aku punya mission or mission benda lain or maybe aku malas nak tulis tunggu lagi sebulan tengok result macam mana. 


2 comments:

  1. mmg stuju...
    bila study, banyak masa tp x dok duit
    bila kerje, ada duit xdok masa plak haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan najwa, tu laa . Keje lu jap then travel :)

      Delete