niin

niin

Klik

30 Nov 2015

A LITTLE PRINCESS- FRANCES H. BURNETT

Assalam peeps,



Ni novel yang aku beli :)



Heee, lama nya tak menjenguk dekat sini habis bersawang bersarang bagai. Cheq busy, nak BW semua dah tak sempat dah padahal malas ;| Lama nyaa tak menjenguk blog blog orang lain, bersalah pulak sebab lama sangat tinggai blog. Banyak kali dah nak update tapi otak jem+malas+tak tau nak tulis apa dekat sini. Banyak benda nak review, tapi iolss malas.Hahaha, mohon bersabaq lah.



Captain Crewe and Sara Crewe 



Baca taktitle kat atas, A Little Princess, sapa dah pernah tengok movie dia *angkat tangan* Serius best sangat movie A Little Princess nih, ni movie yang lama punya. Movie ni keluar pon dalam tahun 1994, tapi aku baru tau and tengok dalam 2 tahun lepas, tu pon sebab amik movie dari member.


Lepas tu dalam bulan lepas ada baca novel and then novel tu ada cerita pasal novel a Little Princess, baru aku tau yang asal asal nya cita ni dari buku. Tapi between buku dengan novel ada laa lain sikit, ada twist in the storyline, but i still love both version. 


Cita ni pasal Sara Crewe yang in any condition either when she's rich, poor, ill-treated dia still act kind-hearted like a princess. Pleasee read the novel, if you are super lazy to read it, just watch the movies, but like i said there is a twist in the movie.





Atas ni part dalam movie bila Sara kena halau tinggal dalam attic, part ni sedih. Sebab time ni Sara ghinduu dekat ayah dia kot, and kalau tengok serius menangis T.T







Watak jahat dalam novel or movies is known as Miss Michin owner Young Ladies Seminary, tempat Sara Crewe belajar. Miss Michin ni actually jealous with Sara aku rasa, sebab tu dia jadik macam tu.



Novel ni is a mixture of sad and happy stories, sangat best cita ni, serius aku teriakk tengok,hahha :') Writer Frances H Burnett, have some other great books lagi and im still finding them,haha macam The Secret Garden & Little Lord Fountleroy, i wish can found the other two :)



Please please wantch the movies or read the novel, its a wasted not to read or watch this stories, much much more better than Snow White, hahaha 



Bye peeps :)



No comments:

Post a Comment