niin

niin

Klik

10 Aug 2015

SEBA MED CLEAR FACE REVIEW





Assalam peeps,










Baca tak tajuk kat ataih tuh, nak ceghita pasai produkSeba Med,cheq saja nak buat review pasai produknih, sebab muka cheq tengah aktif naik jerawat. Cheq nak teriakk T.T Seriuess sedih  nih, muka naik banyak sangat pimples, aku pon tak tau kenapa. Pimples ngokk ngekk ni banyak naik since aku balik rumah.



Nak kata perubahan cuaca, tak tau la maybe balik rumah environment lagi panaih kott. Bukan nak kata, muka iolls time kat kampus lagi licin time balik sini. Aku dah try sabun Baby Kiss Good Bye Acne Soap, ni produk Thailand, fofular jugak lah produk Baby Kiss nih. Aku pon try dah dekat 2 minggu jerawat tak surut pon, tapi kulit memang makin putih lepas 2 hari pakai. 



Lepas tu aku pakai sekali dengan Ipow, ponnnn jerawat tak surut~~Ahh, malaih aihh nak cerita pasai produk ni, nanti next entry la buat. Ni nak story pasai Seba Med, aku beli range product Clear face, sebab muka iolss kan ada jerawattt :\\



Aku saja beli starterkit, bole try tengok dekat Watson harga mampu milik kot aku rasa dalam RM28, dalam starter kit tuh ada 3 benda:




how the product looks like :)


  • Antibacterial Cleansing Foam ~ dia 100% soap and alkali free, removes excess sebum, dequamation and dirt particles without drying the skin, improves complexion



  • Deep Cleansing Toner ~ antibacterial, clean skin gently, effective remove excess sebum, oil dgn particles



  • Care Gel ~ provides abundant moisture, provide biological protection against acne bacteria dgn prevent formation jerawat baru (ni i sukaa)


Produk ni made in Germany, and dekat intenet banyak jugak review dia yang baguih baguih. So bole la sapa yang ada pimples macam aku try, nanti kalau okay aku review lagi sekali. 






Bye, nak kena study, ada test , malaih nyaa laa ha T.T
BTWnak letak pic semua yg aku dah amik tapi tak tau laa, dah banyak kali tekan insert images akan keluaq "Bad Request Error 400"





6 comments:

  1. hi dear, kadang2 jerawat naik sebab nak period, sebab muka berpeluh dan jugak sebab makanan berminyak, contoh macam makan kacang atau makan nasi. Tapi nanti dia surut sendiri Inshaallah .. :)

    btw dear, kalau tak boleh upload photo macam tu, cuba clear browsing history sekali dengan cache ngan cookies tu. but nanti password login semua dia reset, so kena make sure ingat la ya. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyee Fara comell :) itu laa, rasa sbb cuaca panas then banyak berpeluh, plus skrg dah balik rumah and mkan macam-macam sangat :')


      ive just tried clear semua browsing history, tak tau pon selama nih, hahahah finally bole upload things yg xbole upload dekat blog nih, tq faraaa :* :* me soo noob, haiyaa

      Delete
  2. owh...seba med ,penah try..memang best pon product dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya baru jee try, bole la suggest dekat saya mana yang sesuai untuk hilangkan jerawat nih :)

      Delete
  3. TAk pernah guna lagi ni... tapi ramai jugak la kawan kata produk ni terbaik.... selamat mencuba!

    ReplyDelete
  4. It's hard to come by experienced people on this subject,
    however, you sound like you know what you're talking about!
    Thanks

    Here is my web blog ... Cleanse and Detox Reviews

    ReplyDelete