niin

niin

Klik

9 Jul 2015

SHOES TO WEAR FOR AN INTERVIEW




Assalam peeps,







Rajinnya buat entri kan, hehe. Yelah dah habis study, so bila dah habis study nak buat apa lagi. Of coz laa cari kerja kan, kan, kan ? ? So sebelum nak dapat kerja, mesti laa, banyak interview yang kena attend. Nak pakai apa? ? Attire mesti lah kena formal, so hari ni nak focus pasal ' What kind of SHOES TO WEAR FOR AN INTERVIEW '.




Kenapa nak focus dekat shoes je, then how about baju ? Mesti ada yang dah pikir macam tuh, sebab nya ramai orang focus on outfit jee  -,-' and then at the end then you guys wear the wrong shoes for interview. Even shoes can speak for yourself tau :) So make an effort sikittt ehh.



 

Okay first imagine pergi interview pakai flip flop, sah sah first impression punah, tak pasal interviewee impress tengok korang yang gila kentang pakai suka hati je. Untuk ladies, heels laa choices yang paling paling selamat to go and heels jugak boleh boost up your confidence tau.



Kat bawah ni ada three Types of shoes that every women kena ada and can flaunt or style to an interview. Pergi interview kena laa ada gaya and style tersendiri baru laa org yg nak interview pon rasa bersemangat and diri sendiri pon confident jeee :)


 
Jenis-jenis kasut:


1.    Kitten Heels

 
 
Kenal tak kitten heels nih ? ? Kitten heels ni adalah jenis low stiletto heel, sangat sangat recommended untuk anyone yang tak minat pakai heels yang berinci-inci. Kitten heels nih nampak very cute, sweet. Waaa, senang cerita aku paling minat yang nih. 



Sebab bagi aku kitten heels nih multi-purpose, bole pakai dengan baju kurung, seluar slack, pants, jeans, sangat worth it tau kalau ada :) My fav artist Taylor swift dengan Audrey Hepburn pon minat Kitten heels, tau takk. Then how can you say no to Kitten Heels :)
 



 Seee kitten heels okay, plus ni dalam movie 
Breakfast at Tiffany.lulz



 *SCREAMING* XD



Instead of wearing plain old flats, wear a pair of kitten heels to the interview and still maintain a humble appearance. Any color pon cantik, tengok laa kaler hitam macam Audrey Hepburn pakai, cute kan ? Obviously sangat sesuai untuk interview, formal yet stailo.

2.    High heels


 
High heels tak payah nak explain lebih-lebih sebab obviously semua orang tau kan kan ? ? 
High heels sejenis kasut yang boleh boost confident kita tau and make you have that sophisticated appearance (tak percaya ke, pi tengok movie Miss Congeniality, haha, kemain Sandra Bullock dalam drama tuh tetiba boleh join Miss America lepas pakai heels *eventho dia masuk sbb Fbi)




Tapi, please please make sure only choose high heels with colours macam  black, nudes, beige or brown before stepping into the interview room. Sebab apa ? ? haa, color color  nih  make you appear mature and professional at the same time. Sila lah mix and match heels tuh dengan pencil skirt or long trousers for the complete look :) 


 Black color heels, sesuai sangat sangat pakai pergi interview





 Brown color shows ur maturity



Nude color makes u appear sophisticated




Tak percaya, try compare before and after nih, bila pakai heels, diri sendiri will appear more confident mentally and physically. Obviously this, will help during interview :) 







Always arrive a few minutes earlier than your interview slot sebab, obviously you dont want to be running in high heels if you are late, tergeliat kang !




 



3.    Strappy Heels







 


Meanwhile, ladies yang nak ala-ala elegant feel can wear a nice pair of strappy heels :) Strappy heels nih, sah sah heels yang ada strap tuh. For me this trappy heels sebenarnya makes you feels not only elegant tapi feels sexy jugak. :P





Tapi take note tau, only choose the simple strappy ones sebabnya you obviously tak nak others looking at your shoes and not your face during the interview. Kan strappy shoes ada banyak jenis, the simple one macam nih.


Cantik kan :)


Black color pon cantik !!



Ingat just pick a simple yet stylish pair of strappy high heels and remain elegant the entire interview session.  Yeayy, so ni antara jenis jenis kasut or shoes that you guys boleh pakai time nak gi interview.











 Byee, happy reading peeps. To know more about the shoes, just click the blue color words :)
 










11 comments:

  1. Bagusnya sahre pasal kasut ni..memang betul pun..sy pernah pergi interview..pinjam kasut kakak..tapi x try dulu..last2 esok bila pegi interview..jalan macam nak tertanggal kasut sebab longgar..tapi apa nak buat..dah tiba hari interview..terpaksalah jugak guna kasut tuh...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee, thank you akak :) Tu lah, time interview kena prepare awal2 and macam2 takut lewat lagi .huhu

      Delete
  2. nice sharing..
    dalam hidup ni, sekali je pergi interview.. dan mungkin nak kena pegi lagi since menjadi mangsa 6000 staff dibuang kerja. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, huhu rezeki luas, bukan dekat situ je *wink* U can do it :)

      Delete
  3. Pernah pergi interview pakai sandal...huhu..sedih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, yeke, then macam mana ? lepas tak ?

      Delete
  4. saya pun sama.. pakai high heel, bertutup utk interview. mmg bila berjalan tu automatik ala2 catwalk hahahaha... terus dapat kerja. heheh =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuyoo, hehe bole try nanti.. jgn sy terjatuh sudaaah .hehe :)

      Delete
  5. Fara paling suka strappy heels, sebab effect tali2 kat kaki tu buat nampak seksi. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn kannn, huhu lagi satu bole pakai untuk casual jugak :)

      Delete