niin

niin

Klik

30 Jul 2015

PENGALAMAN MASUK MATRIKULASI




Assalam peeps,









Hyee semuaa, entry nih dibuat sebab aku emosi tadi pagi. Hahaha, bukan emosi apa, teringat zaman matrik dulu. Kemainn guna perkataan zaman macam dah seabad dah. Time dapat surat tawaran tuh, tahun 2010, aku umur 18 tahun *muda remaja lagi* XD Time tu biasalah baru jee habis SPM, buang masa kat rumah je. Time tuh parents tak bagi kerja part time pon. hewhew




Fist dapat tuh, aku of coz lah happy, sebab aim aku time tu either masuk foundation or matrik. Aku malas nak masuk diploma sebab macam lama sangat pulak aku rasa. Foundation yang aku dapat is foundation law dekat Uitm and other one is Matrikulasi Kedah for Sains Hayat. So aku pon pilih matrikkk :) (choices yang aku tak pernah regret). Ada jugak aku dengar from member aku ada cikgu kat sekolah menengah aku cakap yang matrik ni macam tak bagus.





Those yang dapat Matrik and dapat advise or dengar anyone cakap macam tuh even ur cikgu. DO NOT LISTEN TO THEM !! Kenapa aku cakap macam tuh, korang tau 1 year aku kat matrik is the best year of my life for ever. Serius nih aku tak tipu. Hidup dekat matrik adalah sangat-sangat-sangattt laah happening, thrilling, exciting haha and many -ing. Sumpah aku tak tipu.




Im seriuosly glad aku tak terpengaruh dengan some people yang criticize matrik. Most yang cakap macam tuh aku rasa maybe tak pernah pon masuk matrik, they just listen from others. Okay *hands down* memang aku tak tipu yang matrik, pembelajaran is tough the exam, but pleasee open ur mind. Korang akan jumpa macam-macam jenis manusia yang OMG this is life. Macam matrik aku ada 3 ribu student for semua aliran hayat, fizikal dengan akaun.




Kat situ serius korang akan dapat member yang tahap macam-macam yang gila-gila, yang happening, yang pemalas but genius (jenis yang genius nih, mainly malas, but otak Ya Allah pandai gilaa). BTw, aku rasa im abit luck sebab jumpa member-member yang best macam Aini, Lina, Dayah Ain, Masyi, Yaya, Husz, Rai. Im seriously glad+ happy..rindu sangat.Haha



Roomate aku sporting,pasal roomate nih ikut nasib jugak kadang ada yang dapat roomate yang gila. So, sabar je la, tapi roomate-roomate aku best which is Jannah, Bibi dengan Pikah. Miss u guyss :) Best  kat matrik, makanan Ya Allah heaven gila, kafe ada 5-8 kafe. pilih laa nak kafe mana, tapi obviously most kafe akan penuh, so kena pandai-pandai lah ye. makanan sentiasa ada and cukup.



Paling rinndu nak makan oblong depan library dekat KMK nama kafe tuh BBC or Borak-borak cafe, oblong dia sedap sebab sos dia sedap sangatt.Haha. Rinduu BBQ dengan kawan kawan praktikum + hayat yang gila gila. Rinduu jalan-jalan time petang around KMK, naik basikal, lalu depan rumah pengarah, curi-curi main playground anak-anak lect, haha. Lepak dekat padang, outing dengan member time weekend, balik naik bas pergi Butterworth naik bas cina. Rindduuu :')




Macam-macam jenis experinece yang orang boleh dapat, masuk matrik ni laa, aku tau macam mana nak catch up study, korang akan thrilled tengok org lain yang study gila-gila, haha. Masuk matrik nih ajar aku jadik tough in good way lah, tough how to face reality bila masuk Uni nanti. Time lect buat quiz janganlaaa pandang ringan jee, sebab tuh markah yang penting untuk korang. Study smart ekat matrik, choose kawan wisely, study and at same time enjoy things around u. I miss all those moments aku dekat matrik, the best moments aku ada after high school :)







Bye peeps, aku dah nak beremosi teringat dekat zaman matrik.hahaha. 









2 comments:

  1. Sama lah kita pon produk matriks jugak. Memang betul sangat mmg the best year of my life gitu. Kawan2 kat matrix paling best!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn kann,matrik happening sangat .Tapi rasa nya Fara mmg produk matrik yg tip top hehe, tengok la study mana,kann *wink wink*

      Delete