niin

niin

Klik

23 Jul 2015

LETS DETOX AFTER RAYA :)




Assalam peeps,










Sekarang dah Syawal ke-6 dah, and of coz mood makan macam hantu still ada and tak reda-reda lagi. Since habis Ramadhan and start Syawal nih, kerja aku asyikkkkk makannnnnn makaannn makaaann jaa *chubby face*


Dengan makan kuih raya betingkek-tingkek yang gula ada banyak gila, rendang ayam, rendang daging semua aku makan, ketupat, lemang. Ya Rabbi apa aku makan nih T.T *drama* Okeh dengan minyak, kolestrol, gula, santan kelapa laut *eh



Now kita kena detox kan diri, cara paling senang, simple, murah is buat ur own Detox drink :) Macam mana nak buat ? ? ? Senang okayyy.




Bahan-bahan:

  • Sebiji lemon or other buahan macam epal, cucumber, limau nipis or nenas
  • Botol or mason jar or bole jee guna mug
  • Air masak (boleh jugak tambah ais)



senang kan :)



yang ni dalam mason jar, banyak sikit :)



Potongkan nipis-nipis buah yang korang nak and suka, then masukkan dalam bekas masing-masing then tambah lah air and bole letak ais kalau suka. Biar dulu buah-buahan tu diffuse dalam air dalam bekas around 30 minutes, then baru minum :) Seriously, bagi aku best minum detox water nih, sebab korang tak rasa macam muak or macam penuh sangat air korang minumsebab effect dari buah-buhan yang dah dicampur dengan air tuh , tup-tup tak sedar dah setengah botol :)








Best detox water nih sebab dia cuci usus kita yang makan macam-macam sanga.lulz
Btw, bye peeps :)





4 comments:

  1. Trima kasih atas perkongsian..Saya selalu juga guna lemon tapi campur dgn madu n air suam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ur welcome, kalau campur dgn madu lagi bagus, ada good efek utk turunkan berat badan jugak :)

      Delete