niin

niin

Klik

31 Jul 2015

I HAD A DREAM




Assalam peeps,








Rasa macam nak buat entri. Ni yang nak nyanyi lagu Sherina dgn Westlife ~~ I had a dream ~~ nih Aku rasa sekarang kena lupa kejap aku punya #hope #dream nak further master degree T.T Sedih rasa sebab I do hope dapat sambung master especially dekat UK. Aku dah lama dapat offer nih, since last Mei lagi. Aku apply awal gila time March tahun ni untuk intake this year atau aku nak buat for next year masuk bulan Feb.



Untuk further master nih aku ada apply overseas scholarship dari Jpa, but well you knows Jpa kan tinggi sangat requirement dia, so after apply aku punya permohonan tak berjaya *i iz sad* Btw nak tunggu mara lamaa sangat dah ni,supposed Mara bukak dia punya application this Feb tapi sampai sekarang takde news lagi, most member aku cakap maybe bukak bulan * nih or tak bukak langsung  untuk this year.



Kesiannn kan, banyak yang aku dengar dah deffer diorang punya application for this year. Saboo je laa :\ As untuk aku pulak, today officially aku dah declined offer from Sheffield Uni. Why?? Salah satu sebabnya aku dah dapat offer kerja, kan hari tu ada  entry pasal aku nak gi interview kan, so yupp, ive got the job *Yeayy* So nanti most of the time aku habiskan masa dekat lab jee. Huwaa




ni offer letter from Sheffield Uni, nak pergi, tapi apakan daya :'(



Bye UK, bye Sheffield ~ada jodoh jumpa lagi

14 comments:

  1. tahniah. semoga terus berjaya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye cikgu faiz, thank you for support :')

      Delete
  2. Its okay dear. There is always a reason for everything happened. Biasa nya yang dah ditentukan oleh Dia tu lah yang terbaik untuk kita. Just follow the flow and always give the best for what you chose. Anyway congrates dear for the job! I'm happy for you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, itu la, what i hope tak menjadi, maybe ada lagi yang better for me in da future :) Many many thanks fara :)

      Delete
  3. i pon terpksa kuburkan impian nk sambung sane sbb mara pon dah fully loan btw done folo u. folo me back

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, mara la nihh, habis semua xdapat sambung..haha

      Delete
  4. InsyaAllah.. Mane tau ade rezeki d waktu lain pulak kan ? Semoga berjaya dlm alam pekerjaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, maybe nakkena cari experince dulu kot, btw Thank you Yien :)

      Delete
  5. Good luck with your job. :)

    ReplyDelete
  6. maybe after dah few years keje..baru boleh sambung..skg rezeki kerja..btw tahniah dah dapat kerja..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa, dah dapat rezeki keja, kena start yang tu dulu la , insyaAllah bole sambung nanti pulak , thank you sis

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  7. Tahniah .. In shaa Allah , Perancangan Allah tu tersangatlah baik . Ada rezeki lain masa . Amiin

    ReplyDelete