niin

niin

Klik

12 Jul 2015

DAH BELI BAJU RAYA ?



Assalam peeps,










Huu, sory lama pulak rasa tak buat entri, saya busy sikit jaga anak :P Haha, jaga anak tekak XD Busy buat kuih raya sebenarnya, dari pagi sampaitadi petang buat kuih raya. Esok nak buat ketupat pulak, selalunya tok kat kampung yang buat, tapi since tok pon dah tak larat so, kali ni buat sendiri :)





BTW, back to topic, korang dah beli baju raya belom. Huu, macam budak-budak pulak rasa, tapi suka hati aku laa kan nak tanya apa.haha. So suggestion untuk boutique yang ada banyak baju raya is dekat Instagram korang boleh tengok dekat ImaanBoutique, Calaqisya, Jubahsouq, Leeyanarahmancollection, Minaz, Zalora, Poplook and banyak lagi laa. 



So far favorite aku dekat:

  •  Jubahsouq - seriously bagi aku cantik dia punya design, simple yet prettayyy. Design dia ada banyak, plus untuk jubah lelaki pon ada, bagi aku jubah dia worth-to-buy-and-wear sebab puas hati pakai and material sedap, flowy, tebal. Favorite aku Jubah Areeya Leather, Areeya Military, Jubah Aryana.hewhew :)
  • Leeyanarahmancolletion - please please tengok collection baju dia, looks weird but in good-way, paham takk? Please tengok sendiri dekat Insta, bagi aku design dia mostly cantik, nampak genius bagi aku sebab lain dari yang lain. Fav Fav is Rania Premium, wehhh cantik gila nampak macam ala-ala dress tak dress kurung modenpon ada jugak sikit. Kaler dia pon cantikk,macam nak cakap my bae untuk LRC yang Rania Premium ni lah :)
  • Imaanboutique - diorang punya design jubah mostly target untuk plus size people jugak, anyone yang plus size, sila tengok design kat imaanboutique, cantik okay. Lagi satu design dia simple yet elegant sama macam Jubahsouq. kaler pon Ya rabbi, mohon keimanan laa.Haha. My favorite is Jubah Antalya, Jubah De' Chloe, both cantikkkkkk.
  •  Calaqisya - Design mostly cantik, tapi tak kena sangat dengan jiwa aku.hewhew, tapi bukan maksudnya tak cantik ke apa, justaku tak berapa minat. tapi, nak cakap aku ada kawan yang suka baju Calaqisya and based on her personal opinion Calaqisya punya jubah, sedap pakai, material best, jahitan kemas and apa yang korang tengok dekat gambar memang sama dengan baju kat kedai :) 
  • Minaz - Minazzz nihh Ya Allah ya Rabbi, tak payah nak cakap laaaa, design semua tip top weii, aku ni than diri jee dari nak beli. Ada jubah, baju kurung moden and tengok laa sendiri. aku minat Arora Dress, Nadeera 2.0 Cantikk, nak nagis tengok, tengok harga dia pon aku nak nagis jugak T.T
  • Zalora - Kalau dekat Zalora aku paling minat design from Zalia, wehhhh, sila tengok harga dia murah, sekarang pon ada sale kot, lepas tu design memang ikut jiwa aku, simple-stylish-elegant muahaha, serious nak beli. Dia ada banyak kaftan, dress yang lawo lawo. Ada satu design from Zalia yang aku minat, tak ingat nama dia tapi kaler Mint, serious aku nak beli nanti untuk wedding kawan, cantikkkk 









This is one of my baju raya from Jubahsouq,muahaha. Worth it tau !








 So peeps, kalau berminat do share ur baju raya this year dekat comment kat bawah, hehe :) 


P/s: semua boutique yang di mention dekat atas ada dekat KLRayaFest dekat PWTC, sekarang tengah banyak sale gila-gila dekat semua jenis butik. kalu korang nak gi tengok dekat butik sendiri mostly semua area Bangi. lulz




13 comments:

  1. most of butik yg disebut tu ada dibuka di bangi sentral..ena yg dekat ni pon tak berekempatan lagi nk singgah..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ena gi terus Pwtc, huhu tak pon kat Bangi sana, cepattt .hehe :)

      Delete
  2. huhuhu, kita belum beli lagi, tengah tunggu time free.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan tunggu sampai malam raya, habis baju, mmg xde lah.haha

      Delete
  3. Aku belum beli baju hari Raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raya dah habiss, haha, tak pe recycle jee baju yang dulu

      Delete
  4. Replies
    1. Tak lahh, order online jee semua, haha XD

      Delete
  5. Bagusnya share info tempat2 nak shopping baju..tahun ni berjubah jugak..jubah dari mekah..sebab mak baru balik umrah haritu..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, sebab tempat tempat tu cantik cantik jubah dia,kalau jubah mekah lagi laa cantik :) Untung laa ada yg belikan

      Delete
  6. Ct beli baju rye dekat LeeyanarahmanCollection. Prgi sndiri butik dekat bangi b4 kl raya fest sgt cntik design die. Terubat hati dpt pakai raya dah lame mngidam bju die yg cntik2 tu tao. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye siti hajar, cantik gilaaaa kan leeyanarahman collection punya baju, untung laa awak dekat dapat gi butik dia, share sikit gambar raya,huhu

      Delete
  7. antara semua ni kan minaz n leeyanarahman mmg ohsem!

    ReplyDelete