niin

niin

Klik

15 Jun 2015

ROAD TO GRADUATE



Assalam peeps,







Ikutkan calendar aku, less than a month lagi dah nak balik rumah HIPHIPHORAAYY , even time tu aku kira dalam 10 hari je aku sempat puasa kat rumah tahun ni, still aku redha T.T  Sumpah tak sabar dah nak balik rumah, nak kata stress aku tak stress pon, tapi nak kena balik rumah hirup pulak angin kat rumah, angin kat sini dah tak mampu tenangkan aku dah pon. Kalau tenang pon tak setenang and seharmoni aku kat rumah.lulz



4 paper je sem ni. Jeee sangat.hahaha. Stress this sem sebab mostly lecturer dah naik hantu kot, kemain lect sem ni machiam machiam kena buat, memang fyp tak payah buat ponnn sem ni.zzz. Ni pon aku punya writing bukan betoi pon, ntah apa lagi nak kena letak ;\ Macam mana nak lari 7hb nanti?? 



Lina dah balik rumah, syok la budak budakk Unisza awai gila balik rumah, 5/6 hari tu dah balik pon, maybe tak semua course la, tapi ada ja yang balik. Jealous kott bole puasa kat rumah. And for pertama kali aku starting puasa bukan kat rumah T.T Nilah munasabab penyebab aku nak stresssssss. Kat matrik dulu pon aku posa kat rumah dulu seminggu, kali ni seminggu lebih nak habis posa baru aku balik. BRAVOO ;///



Rindu nyaa rumahhh, rindu mak bapak iolss, adik-adik, mak teh yang aku bole request-suka-hati-aku-nak-makan-apa ;)) Balik nih macam macam aku kena buat, salah satu kena pi buat lesen  keta, kalau bole lori bas pon nak amik (tipu jee, buat apa lori, bukan nya bapak aku ada lori, baik aku amik lesen ketapi)



Tapi still tak sabar nyaa nak GRAD, okay nak emo skit, dah almost 4 tahun, equal to 8 sem, hebat jugak, survive jugak aku. Okay means aku dah makin tua, yang part tua tuh  tak best ;/ Okay lepas nih dah banyak resnposibilities yang kena tanggung,zzzz. Okay nak kena pikiaqpasal keja, aku memnag dah pikiaq lama, dok apply kat jobstreet tapi tak dapat reply pon, sengal betol. 


Lepas tu member semua dah bertunang, berkawen, alhamdulillah, aku pon nak kawen jugak kawen dengan keja dulu kot. BTW, to Ainiyatul Nadiah, walau anda maybe tak baca my blog, ~~Selamat Bertunang~~ :) Happy sebab one of the girls dah tunang and going to be married this year after Yaya. Okeh yang tinggai aku, Lina and Ayien, hahaha.


Wishlist-after-GRAD

  • Kerja
  • Berpoya-poya
  • Travel

BTW, aku nak travel Vietnam this Sept, anyone yang berminat nak join, sebab family semua tak nak ikut and obviously mak aku tak bagi aku pi sorang, hari tu cakap nak jalan Vietnam sorang mak sah-sah ta bagi. zzzz. So anyone nak join, KL-Vietnam(Ho Chi Minh). 

Lepas tu en route akan cover :

  • HoChi Minh to Hoi An
  • Hanoi
  • Halong Bay
  • Take bas from Laos - Cambodia (Phnom Penh)
  • Take train Cambodia - Bangkok
  • Take train Bangkok -  Padang Besaq



More details bole contact aku nanti, plus bole brainstorming en route mana nak adjust, sebab yang aku listed tuh just planning, tix from Kl to Vietnam aku dah beli, cousin aku join, tapi stil macam was-was sebab macam tak serious je makcik tuh.






Okeh byeee, nak membebel je nihh, sebab pagi-pagi ni study mood tak berapa nak ada,penuh kertas,tapi tak laa penuh sangat, menipu laa kalau kertas notes banyak sangat. hang baca notes ka notes baca hang.lulz


motif dia nak kata aku tengah study, rajin tak iolss ;)))



No comments:

Post a Comment