niin

niin

Klik

18 Jun 2015

LITTLE THING THAT MAKE ME HAPPY





Assalam peeps,


credit pic: Google



Macam mana jalan-jalan carik makan kat bazaar tadi? Bazaar ramai orang? Next time jangan pergi dah. Kat tempat aku, ni first time aku pi bazaar dekat Bintulu nih, serabut, tak ma pi dah :|Okay, dah bukak puasa semuaa ? Of coz laa dah kan, aku pon dah, terawih pon dah. Awai sangat terawih habis, haha (aku terawih sendiri je kat bilik ;) Okay sapa yang pi terawih dekat masjid or surau, tahniah lah sebab anda rajin :)) 



Okeh entry nih bukan nak cerita pasal terawih, tapi pasal little things or littlelest things that make u urself happy. Senang cita little things yang buat aku happy,hahahaha. Yang jenis aku suka simpan macam tix tengok movie, tix flight, kad kawen (Yaya punya kad kawen aku simpan lagi), kad raya (ni kad kad yang zaman dolu-dolu punya, time sekolah, sekarng mana ada dah orang bagi kad raya kat aku T.T) , tag, tix ketapi banyaak lagi la. 



Tapi kat sini yang aku ada macam tix flight yang aku pi balik dari Bintulu or KL or KK or Penang. Yang color color tuh mostly event dari budak budak course, budak budak blok (Lepidoptera Vangers gituu), ada tix train time aku kat Sabah dari Beaufort pergi Tenom (rinduuu nyaaa Sabah, pantai dia cantik orang dia friendly, tempat dia yang angin pon best) , pastu yang kalerhijau tuh tempat masuk Sg. tagal, tempat air terjun yang ada ikan-apa-ntah-aku-tak-ingat-nama-dia, banyak gila kot. 



Tempat tu ada tix sebab nak masuk ada macam sistem giliran, orang tuh panggil nombor baru boleh masuk, masuk pon dalam 10-15 minit je pon, korang boleh mandi, rendam kaki sambil bg ikan tuh makan. Aku agak geli sebab ikan-ikan tu besaq gila kot mostly besaq lengan dengan kaki aku. Scary kauuu




love.love.love :P




Aku just nak story yang aku suka simpan little things macam nih, so bila tengok balik dia ada feeling yang macam best jugak. haha. Btw, tadi pagi time dok study dapat message from my mum sebab aku baru start final exam hari ni. Bila makk aku wish macam tu, that is one of the little thigs that i do love ..heee <3



Aku tak sure dua hari before puasa or a day before puasa, mak call sebab yelah aku mana pernah puasa dekat sini plus aku kadang-kadang mana dapat tahan sangat puasa kalau tak proper makan. Mak offer lagi nak hantar makanan kat aku, T.T takpe lg berapa hari je lagi nak balik. Rinduuuuuu TT..TT












Bye peeps, if u dont mind do comment below pasal ur own little things that makes you feel happy :)))






4 comments: