niin

niin

Klik

27 Jun 2015

HADA LABO MOISTURIZING LOTION REVIEW







Assalam peeps,












Sebenarnya dah lama sangat sangat nak buat review pasal Hada Labo Lotion nih, dah dekat 1 tahun setengah dah pakai Hada Labo nih. Tahan lama sangat pakai, serious, 1 botol tu kan kalau belipakai sehari 3-4 kali pon tahan lama. Dekat 1 tahun sebotol Hada Labo lotion nih tahan, tak rugi langsung beli :)



Satu botol 170ml, kandungan dia tak pekat and tak heavy bila apply kat muka. selalunya aku pakai whole face, dalam 3 drop dah cukup nak cover satu muka tapi kalau nak lebih sikit ak letak 4 drop. Serious cakap 3-4 drop mmg dah cukup nak moisturize muka tuh. Aku paling suka letak dekat area tepi hidung, sebab area situ selalunya kering ;(



Lotion Hada Labo nih, macam instant moisturizer kejap jeee dah masuk meresappp dalam kulit. Zaaasss. Haha. Sehari dalam 3 ke 4 kali aku pakai, mostly lepas time pakai toner sebelum pakai apa-apa foundation or BB cream, after cuci muka and time malam sebelum tido before pakai any night cream :)



Effect lotion nih bukannya more bagi kulit lagi cerah or flawless, dia more kepada melembapkan kulit, repair kulit keringand retain kulit time berjalan kat luar yang mostly expose dgn matahari and udara yang buat kulit senang kering.



Lotion nih boleh beli dekat Watson and Guardian, size semua standard, and harda tak ingat dah tapi dalam RM45++ .  Kalau nak try ada jugak pek kecik, yg tu akurasa pek untuk travel  sebab size dia kecik, dalam tuh ada 3 benda, Hada Labo cleanser, Hada Labo Lotion dengan Hada Labo toner kot,tak ingat dah, yg tu pric dalam Rm20 je.






Ni content kat belakang ada explain pasal lotion nih, and macam mana lotion tuh meresap masuk dalam kulit and all :) ookey dokey, nak story pasal nih je dulu kat sini.













p/s: semalam baru habis last paper YeayYYy, tinggal next week isnin je nak presentation, wish me luck.lulz :)













No comments:

Post a Comment