niin

niin

Klik

29 Jun 2015

CARA PING BLOG - GOOGLE PING








Assalam peeps,










Semalam or dua hari lepas aku ada buat entry pasal macam mana nak ping blog guna Ping-o-Matic. Kali ni aku nak share cara ping dengan menggunakan Google Ping. Cara dia semua sama ja, cuma ada dua tiga benda sikit yang lain, apa apa pon senang je nak ping dekat Google Ping nih.





Cara nak Ping blog:



1. Pergi ke website Google Ping
2. Masukkan details blog macam dekat bawah nih





3. Lepas tu klik "Check All" btw ada tiga kali kena klik tau, tengok betul-betul.







4. Last sekali masukkan kod number tepi tuh, then klik Send Ping :)






Selain tu bole jugak boleh try ping dekat website nih, sama je cara dia, nama pon sama tapi lain sikit kot. lulz, Klik ~~~> GooglePing.org



15 comments:

  1. hmm, boleh test cara yang ni..

    ReplyDelete
  2. wah.. tq so much.. saya akan cuba

    ReplyDelete
  3. Mmbantu utk bdk baru mcm sy..jemput singgah blog sy..
    belogerbiasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. tq... kalau ade mase singgah lah blog saya..

    http://hidupdiusiaremaja@blogspot.com

    ReplyDelete
  5. nice info. jemput singgah blog saya

    ReplyDelete
  6. Hai semua. Im newbie. nice info.Jemput la singgah ke blog saya suhailaburp.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Hi ucing singgah sini (^_^).

    ReplyDelete
  8. tq sis..btw..sudi2 lah singgah blog kita yer..im new

    ReplyDelete