niin

niin

Klik

21 Jun 2015

1st Segment by Black Queen






Assalam peeps,











Im going to join a GA, i didnt join this for quite a time, since i left my blog hanging. hahaha :P So sekarang nak join GA by Fara owner blog Black Queen :) GA ni, u need to describe urself in a word and sekreatif yang boleh :)





I would like to describe myself as Bibliophile , maksudnya adalah orang yang sangat sangat sangat suka baca buku and also a book collector. Yessss, that me. Buku yang aku maksud ada banyak jenis, tapi of coz selalunya novel~hohoho




Aku suka baca novel yang mostly non-fiction and kebanyakan novel aku aku pilih ikut writer yang aku suka. Both english dengan malay novel semua aku suka baca. Kalau novel Melayu, mostly aku selalu pilih dari publication karya seni, jemari seni, penulisan2u, alaf21, pts and ada lagi yang aku tak ingat. Kalau writer selalunya Nasz (seriously my fav, setakat ni ada dua je novel dia Sweet Sour dgn Lazuardi, and both mmg aku recommend untuk baca),Hlovate, Aisya Sofea, Damya Hana, acik Lana, Evelyn Rose, Ramlee Awang Murshid and banyak lagi lah. 




Untuk english writer, paling aku minat Alexandra Potter, Sophie Kinsella, Paulo Caelho, Mitch Albom, John Grisham, Nicholas Spark and ada lagi yang aku tak ingat :P So far aku memang collect all those books, sebab puas hati dapat baca. Kalau ada movie from a book, bagi aku lagi puas hati kalau dapat baca dari buku sendiri.haha



some of the book collection yang ada dekat kampus, 
ni pon jenuh nak bawak balik nanti ;|






ni one of my fav Warm Bodies :))









Okeh byee, tu je pasal apa aku nak describe about me and my book :) Nak kena pi study dah nih. Off to go.byeeee









6 comments:

  1. Saya juga..minat Paolo Coelho especially eleven minutes =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eleven minutes tak pernah lagi baca, boleh try nanti. Yg saya suka The Alchemist best sangat

      Delete
  2. Hi dear, thanks join segmen fara. ;) goodluck tau

    ReplyDelete
  3. Baca buku ni boleh take u to another world gitu! Hihihi I, myself pun mmg suka baca buku ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kan, sapai tak sedar kadang kadang tu ..haha

      Delete