niin

niin

Klik

21 Jan 2013

ROTI vs NASI


Salam and hye peeps,







ROTI vs NASI, dah almost 2 weeks aku balik rumah, and aku lagi prefer nak makan roti instead of nasi. Sebelum ni aku ingat bila aku balik rumah, mesti aku gila nak makan nasik. Tapi tak, ntah aku pon tak tau laaaaa, apsal aku lagi banyak makan roti. Nak makan nasi, macam 'alaaa' , bila tengok nasi , jadik macam 'emmmm'.



Aku bukan nak diet ke apa ke.tidak.tidak.tidak. Even berat aku naik, tue maybe berat tulang aku  ja kot, muscle, otot,lemak semua aku rasa tak naik berat pon..pfffttttt. Selama nie, aku ingat berat aku naik, aku cam dah gemuk dah la siikit, rupanya tak, huuu.Hampeh betol.



Aku lagi suka makan roti, mee, pasta and anything yang bukan nasi. Nasi tue, bukannya tak makan langsung, tapi more to macam malas nak makan, macam tak lalu nak makan. Nie maybe result yang jadik after almost 1 sem aku asyik mengadap nasi jaaaa time kat campus plus lauk-pauk yang sumpah samaa jaa 1 sem n sem2 yang sebelum nie. (sapa tak muak kannnn)



Pagi-pagi aku buat toast makan dengan tuna, tak pon baked bean tak pon aku sapu jaa dengan jem, tak pon aku sapu dengan peanut butter. Bukan takat pagi ja, kadang-kadang malam pon aku maka benda yang sama jugak, aku olah laa balik.haha. Toast dengan telur, tak pon dengan hotdog then buat salad potong laa segala mak nenek sayur yag ada cam carrot,kubis dgn tomato bagai letak island dressing, dah heaven dah aku rasa.haha. Nampak sangat aku dah malas nak makan nasi.



Tapi kalau hari tue buat nasi tomato r carrot xpon nasi ayam, aku dengan tiba-tiba suka nasi.mihmihmih. Pemilih makanan sungguh.haha. Balik campus nanti, mesti berat aku dah turun dah skit,haha,jangan turun banyak sangat dah laa member2 kat sana bukan species kurus keding kang dok bahan aku pulak tak pasal.



Ahhh, nasi yang paling aku suka Nasi Royal, tau tak nasi apa tu, bagi aku nasi royal nie lagi sedap dari nasi kandar. Nasi kadar nie bagi aku bukan tak sedap, tapi sama jaa from texture, rasa, rupa,asap,bentuk segala2nya laa senang cita dengan kedai2 nasi kandar yang ada. Tapi nasi royal nie, ntahh sedap gila..even pedas (aku species tak tahan pedas sangat), tapi still aku akan habiskan jugak sebab aku suka gilaaa wehh, sedap sangat2..



Nasi royal, yang aku tau ada kat A.star ja, tapi kalau kat tempat lain ntah aku pon tak tau la nak cakap.heeee









Sekian peeps. 

2 comments:

  1. nasik sedap..makan roti lagi sedap! especially bila kena celup ngn air milo panas..fuhhhh
    follower ke 419

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.kann..kann..heeee, roti bole mkn dgn mcm2 ..haha, sama gk dgn nasik..

      Delete