niin

niin

Klik

31 Jan 2013

3AM MOVIE



Salam and hye peeps,











Kelmarin aku keluar dengan member ingat nak layan movie. First-first decide nak tengok movie Parker malam sebelum tue, then bila dah pergi depan cinema deide tukar movie lain pulak. Lagi pun ada kawan aku cakap dekat UK movie tu rating low, so obviously laa cam kureng sikit dia punya best.heh


 Then lastly, tukar tengok horror movie, aku ingat nak tengok Mama, tapi bila baca paper ada yang cakap this movie, cam typical english horror movie. Korang basically bole agak apa jadi, storyline cam sama jee. Last-last member aku cakap layan je laa 3AM, 3AM adik aku cakap tak best. 


Tapi try jugak laa tengok, haha, time masuk tu aku scary gak ar dah laa tak ramai orang tak sampai 10 orang dalam tue, biasa laa weekdays kalau weekend sure penuh. Aku dah scary dah, biase laa cite Thailand punya horror movie kan cam real.


Then bila tengok, aku dah macam WTH. Rasa cam rugi jaa tak dengar cakap adik aku.Haha, dalam tue ada 3 story yang differ. First 'The Wig' dia pasal rambut palsu yang amik dari orang mati. Bukan aku nak cakap, hantu dia ntah papa jeee aku rasa, sangat mengarut, aku yang penakut nie pon, dah macam ..movie apa nie, baru ingat nak tutup-tutup muka n mata bagai.haha


Second story pon macam merapu, aku tak ingat title apa. tapi pasal nurse lelaki yang kena jaga pasangan pengantin yang dah mati dalam satu rumah yang besar laa jugak. Nurse laki tue pon hampeh, rude gilaa. Try laa tengok.


Last sekali title dia 'Overtime (OT)'. Nie lagi hampeh, aku lagi banyak gelak dari pada aku jerit kot. Merapu merepek laa jugak. Kalau nak cari movie horror yang more to comedy boleh laa kot tengok mvie nie. Tapi kalau nak tengok movie yang betul-betul horror try laa tengok movie yang lain. Movie Mama aku rasa lagi scary.


Senang cita movie nie aku rasa korang tak tengok pon tak rugi. Bukan best sangat. Aku dok tunggu Despicable Me yang baru.waaaaa. Favourite animasi movie tuhh.







Sekian peeps.



4 comments:

  1. cter hantu thailang kebanyakkan mesti selit sal komedi2 ckit, tp stgh tu seram jugk..hehhee

    *lmenyer xtgk wayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, yg scary+comedy try tgk 10 ways to see ghost, yg tue best.tp yg nie sumpah tak best sangat..heh ;/

      Delete
  2. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thxx, sila la follow, sy dah follow ur blog, btw nice drawing

      Delete