niin

niin

Klik

21 Dec 2012

STUDY WEEK or ?



Salam and hyee peeps,








STUDY WEEK, aku percaya sekarang nie ramai yang dah masuk or almost or early study week kan. Tapi, mood study tetap tak sampai-sampai lagi kan? haha, same with me. Aku tersangat laa malas sekarang. Tapi benda yang penting yang perlu ada untuk gain semangat nak study macam-macam aku buat.haha. Tengok laa..heee:








Stok makanan yang macam-macam,paling banyak benda2 manis laa..heee 










Next Pen/Pencil colorful (wajib untuk buat notes)












A4 paper/buku nota yang comei-comei (pembangkit semangat ;)










Copy jadual exam final, tampal besar-besar heh..then buat kalendar untuk counting tarikh balik umah. Heee, sapa yang dok hostel je paham perasaan aku. Betapa, happy nya time dok counting nak balik umah. Then tulis ayat-ayat semangat untuk diri sendiri, sebab aku nie kena selalu bagi semnagt kag bila aku dah down susah nak up balik.




 Then for exam schedule, bila dah habis satu exam tue, bukan main pangkah besar-besar .conteng-conteng siap....haha. Sebab lebih kepada nak puas kan hati sebab subjek tue dah habis...haha.





Haishhh, tak sabar kau nak balik rumah niee, rindu semua orang dah niee. Family, member-member, bestie semua..arghh, rindu makanan kat umah, rindu bilik..huuu





Happy STUDY semua, jangan lupa call parents, rajin-rajin study(pesanan untuk diri sendiri jugak). Rajin-rajin buat nota, jangan kuat sangat study, kdg2 pi laa rilekskan diri, jgn stress out sangat. Dont QUIT before u started (also untuk diri sendiri jugak). Its never TOO LATE to start something.ingatt tau. Bukan nak trying or to show off, but nie memang things yang buat aku motivated. 




Contoh pagi tadi aku kena repeat test untuk soil sc, ikutkan hati aku memang malas sangat..sangat..sangatttt. Malam sebelum test pon aku tak study, tak semangat, takde mood, then bila pagi tadi terbangun awal, aku terpikir, aku QUIT before aku buat something,  why not tak buat ja test tu, kalau ada rezeki aku maybe, maybe tue aku punya 2nd chance takkan aku nak let go. In the end aku pergi jgk, lepas nie kalau carry mark still same, its sokay, at least aku usaha, aku tak quit awal.



Jangan jadik macam nie ye: 










Sekian and happy reading :)))








No comments:

Post a Comment