niin

niin

Klik

31 Dec 2012

SHERLOCK HOLMES



Salam and hye peeps,







Sherlock dengan Dr. John Watson






Sherlock Holmes first time aku tertengok iklan or terbuka chanel kat telly, aku buat bodoh jek, sebab aku bajet, confirm tak best. Sebab selama nie aku just tengok version cartoon, version tue dah cukup best bagi aku, maybe version orang betoi tak dapat menandingi yang cartoon punya (opinion sebelum tengok).




Tapi lepas tengok, aku dah macam. BESTTTTTTTNYAAAAA !!!! Hahaha best weh,serious aku cakap, first-first bila roomate bagi aku copy untuk Season 1 and 2, bajet cam tak mau tengok. Last-last bukak jugak, and for sure best, time study week yang sepatutnya manusia macam aku study aku pi tengok Sherlock Holmes habis 2 season.mihmihmih.



Tapi yang aku lagi suka yang drama nie lah, yang movie aku tak tengok pon, dah tengok sekerat then aku surrender sebab boring, actually cita dia best, tapi permulaan cita tue panjang sangat,last-last aku pon fed up nak tengok.



Anyone yang tak tau pasal Sherlock Holmes nie, dia sebenarnya watak rekaan Sir Arthur Conan Doyle. Holmes nie adalah seorang detektif di London dia sangat terkenal dengan kebolehan pemikiran dia yang logik, boleh cam apa saja jenis penyamaran dengan kemahiran forensik untuk kes-kes yang berat.



Yang aku tengok, member dia dalam nie Dr. John Watson, sumpah lawak bila time si Sherlock nie merapu, dia bukannya merapu tapi dari segi ayat dia yang sarcasm memang boleh buat orang gelak, so bole cakap cita nie tak memboringkan.



Ada satu episode yang Sherlock nie kena ikut pi istana, siap dah bawakkan baju suruh dia pakai sebelum pi istana, still dia insist tak nak pakai jugak, hahahah, aku tak larat nak gelak tengok part tu, dia just pakai blanket dia ja even kat istana pon, memag sengal si Sherlock nih..haha



Apa-apa pon still look forward untuk season 3, sebab season 2 jadik something yang unpredictable, aku kesian kat Dr. John. Try la tengok, best okayyy.










Sekian and happy reading :))))







No comments:

Post a Comment