niin

niin

Klik

3 Oct 2012

JELLY IN ORANGE



Salam and hye peeps,







Kalau tengok based on picture and tajuk, mesti dah dapat tau nak buat ape. Firstly, buat jelly dalam orange nie adalah sangat-sangat kreatif. Kannn2...? Aku pon tak terpikir (nampak sangat tak kreatiff T.T )



Sekarang nak explain how nak buat this Jelly In Orange :) 


  • Firstly, potong buah oren kepada 2 bahagian, cuci dulu sebelum potong :)

  • Gunakan ice-cream scoop utk keluarkan isi buah oren, isi yg ada bole digunakan untuk buat jelly jgk :)

  • Masukkan jelly yang bewarna-warni dalam kulit oren yang sudah dikorek isinya :)

  • Masukkan dalam fridge untuk disejukkan :)

  • Lepas dah keras, boleh dipotong kepada 2 atau 3 bahagian . Makan :))



Senangkan, cute jee aku tengok. Nanti bolehlah try kat rumah, sesuai buat time mini party or budak2 punya party sebab sangat interesting :))





Sekian and happy reading :))



4 comments: