niin

niin

Klik

14 Aug 2012

JANE AUSTEN-MANSFIELD PARK




Salam and hye peeps,




only a few, from my vast of book collection




Jane Austen novel, anyone minat tak dengan novel by Jane Austen nie. Rasanya ramai yang kenal this writer  through novel "Pride and Prejudice". Selain tu,novel nie jugak telah difilemkan menggunakan tajuk yang sama yang dilakonkan oleh Keira Knightley untuk watak Elizabeth Bennet. Untuk Mr Darcy pulak aku tak ingat sapa pelakon tuh :P



Jane Austen nie lahir dekat Hamphshire,England dalam kalangan keluarga yang moderately wealthy pada tahun 1775. Waktu tu adalah pemerintahan King George III. Antara novel Jane Austen ialah:


  • Sense and Sensibility
  • Pride and Prejudice (the one that i loike the most :) )
  • Mansfield Park
  • Emma
  • Persuasion


Sekarang nih, aku tengah baca novel Jane Austen yang Mansfield Park, baru jaaa beli hari tue,time drop by dengan abang aku kat kedai buku. Dah bape hari baca, tak habis-habis lagi. Teballah lah jugak buku tue dalam 488 pages.






front page of my novel





the novel :)



Mansfield Park nie Pasal :


"Humble and reserved, a young Fanny Price goes to live with her wealthy aunt and uncle at their grand house, Mansfield Park. Growing  up with her privileged and indulged cousins, the Bertrams, she lives in the shadows of their glamorous lives, but finds an ally in her kind cousin, Edmund. When the questionable Henry and Mary Crawford come to visit, the house is thrown into disarray as romance flourishes between the young people, forcing Fanny to finally confront the extent of her true feelings for Edmund" .

-sources:  Mansfield Park  last page-





Anybody interested with this novel or any of Jane Austen novel, try lah beli .Hee, but im  suggesting to try Pride and Prejudice first. Btw, dgn read a book during puasa nie, tak de lah boring sangat kannn...?





Sekian and happy reading :)))
picture by me: Iyliana


6 comments:

  1. Pride and prejudice aku baca waktu zaman sekolah lagi. Tapu rasanya kalau nk bacaan ringan baik baca novel modern dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan Pride n Prejudice..yupp,,hee sebab bahasa dia sangat lama

      Delete