niin

niin

Klik

16 Jun 2012

WHERE TO FIND CAMBRIDGE SATCHEL ?

Salam and hello peeps,

Since awal semester sampai pertengahan semester dulu,aku busy nak cari bagpack tapi yang jenis vintage-looks sikit.Firstly, aku banyak tengok through online shops, cari punya cari then aku jumpak satu jenis bag nih, nama Cambridge Satchel.

 Okay bag CS nie sebenarnya originated from UK, bukan Ulu Kelang ka apa ka...takkkk..sendiri paham kan. Bag nie diperbuat daripada genuine leather, tapi aku tak sure jenis kulit binatang apa...? Tapi,aku confirm bukan kulit babi la. Asal nya designer bag nih,design bag nih, untuk anak-anak dia,sebab influence dari cita Harry Potter, haaaa..perasan tak...? Aku tak perasan sangat,tapi ingat2 balik memang ada bag yang bentuk mcm CS nih.

Then,dari situ laaa..bag nih mula berkembang dan menjadi antara HOT STUFF kat UK nih. Tapi, kalau tengok sapa yang tak berkenan dengan bag CS nih, cantik gilaaa kot bagi pandangan seorang pesaakit shopholic...heeee . Yang tak best nya adalahh...harga di yang cantik sangat..Adoii, kopak aku nak membei nya..huhu T_T 

Bag tue, anggaran harga dalam $75 dolar UK dan ke atas.Uk guna pound ka dolar...ahhh,gasak,aku dah lupa..kalau rm aku ingat laa,aku bukan asal keturunan UK..heh  -,- Tapi tak silap anggaran harga dalam RM400++  dan ke atas.

Lagi satu bag nih ada banyak jenis tau, Cambridge Satchel,Designer.....pastu,aku tak ingat..hahaha
Kalau tengok official website dia, boleh laa tau jenis-jenis apa lagi yang ada. Selain tue, dia ada banyak size dari 11' 12' 13' 14' 15' inci and so on la. Gambar kat bawah nie bole buat aku nangis....T_T..sumpah nak satu.......






Metallic color






Satchel backpack







Sling Satchel




Mostly,bag nie memang dah jadik trend dekat UK dan ada jugak yang dipakai oleh para retisss and local citizen yang lain2.Colour2 yang dijual pon dah ada banyak macam bright color, neon color, glitter color.








Cambridge Neon











Cambridge Neon








Each got different size and color




Cantikkkkkkkkkkkk kannnn...aishhhh,bila boleh beli niee..T_T..Tapi,kalau tak dak duit macam aku boleh laa beli yang nampak macam CC looks sikit. Bag yang nampak cam CS nie ,selalunya jenis vintage-look bag, korean bag. Aku ada try tengok bag kat online shops nie, ada banyak jenis and not bad jugak laa Anna Syue II . Tapi bag yang aku beli yag sumpah cantik,lawaa gilaa kott..mmg nampak macam CS idaman aku tue kat Bifa ..Thxx Bifa ..suka gilaa bag tuh!!!! :)))



Bag aku tue..lebih kurang macam nih la.. :)))



Cantik kann..kalau CS tue murah memang aku beli lama dahh..huh!! Bole pakai pi kuliah,kelas, jalan2..huu.Setiap pic kat atas credits to Mr.Google :)


Sekian, salam and happy reading :))



No comments:

Post a Comment