niin

niin

Klik

2 May 2016

REVIEW DAISO



Assalam peeps,


Dah lama sangat sangat tak update blog, rasa lama tak membebel kat sini. Salah satu sebab is laptop aku rosak, kalau dah rosak nak update blog pon i iz malass ;|



Hari ni nak review produk dari Daiso, ada dua produk je, esok esok aku update lagi hewhew, sebab time gi Daiso dengan makteh aku and dia rushing nak balik, ak sempat grab dua benda alah nie je.




Blusher (i dunno why i pick this)



Foundation (what color code , i dunno)



Produk ni macam best, sebab bagi aku harga dia MYR 5.00, so agak berbaloi lah kalau nak try, dua benda kat atas ni aku ada tengok review dekat YouTube, yang blusher tu bagi aku boleh tahan untuk harga macam tu, color yang aku pilih okay, dia merah tapi bila apply just nice ja kaler dia (result vary ikut kulit, sebab kulit aku tak cerah). Tapi yang aku tak minat sebab blusher ni ada efek bling bling which i never like ;) 


Overall, tak rugi jugak beli blusher nih and ada choices color lain. Untuk foundation macam kat atas tuh, aku memang tak sure tu kaler code apa, sbb time aku amik dia dalam dua box, tapi bila ak amik macam kaler yg sama, so aku just ambik ja. Then, lepas try color tu suit my skin tone + senang nak apply (texture bukan cream but lighter than that) + nice finishing 


Seriously foundation nih memang best bagi aku, sebab finishing dia cantik, tapi so far tak tau berapa lama dia boleh tahan and this foundation macam tak dak SPF, tak sure la sebab aku pon xpaham bahasa Jepun XD


Lagi satu, Daiso banyak organizer yang murah + lawa, aku just sempat amik dua, sebab dok pikiaq macam mana nak letak kat dalam bilik. Aku just beli organizer untuk letak barang kat cermin ja.








Btw will update more later or in future, byee peeps :) Thanks for reading

















26 Mar 2016

Bachelor Science BioIndustri



Assalam peeps,




I've never told in my blog where I study or what course I take during my study (just don't want my friends there know i have a blog :)  I study in Bintulu, Sarawak taking a Bachelor Science BioIndustry for 4 years, imagine my first time in Sarawak I dont know how I can survive there XD


Im literally crying inside once I know that my course is in UPM Sarawak not at the main UPM in Serdang. Rasa macam jauhhh sangat Sarawak tuh T.T Haha, tapi kejapp je dah habis study dah sekarang. 4 tahun kat Sarawak.


Sebenarnya dalam kat mulut cakap tak suka stay dekat Bintulu, i end up miss that place now. Rinduuuu gilaa, sebab time study. To describe UPM Bintulu ni tak segah UPM Sedang, but you can feel the different, lainn sangat, UPM Bintulu area dia tak macam kat UPM Serdang yang at the middle of city, ada mall, ada fast food yang macam2, Area Bintulu, time aku study agak slow even cinema pon tak dak, mall dia biasa ja tapi life kat sana best sebab dia macam slow and steady.


Tapi kurang best dekat bIntulu untuk aku, adalah definiton of foods there yang tak berapa nak kena dengan tekak aku. Hahaha. Sana orang Utagha macam aku will feel like zombie searching for brain sebab tempat makan kat sana mainly dekat kedai, restoran tak macam Semenanjung yang ada banyak gerai tepi jalan and sedap and murah.


The only problem and always a problem for me is because of food there T.T tak sama dengan Semenanjung. Tapi to juniors yang nak masuk UPM Bintulu, dun worry sebab nak g kedai cari makanan dekat ja, sekrang pon dah macam2 kat sana. Plus lecturer kat sana la yang best sebab senang jaaa nak jumpak.


Study smart, enjoy ur life in BIntulu, enjoy ur study time, spend time dengan kawan , spend time makan sekali, spend time amik buah kat dalam upm, ada banyak sila p harvest sendiri even pak guard tak bagi , spend time tengok movie, spend time gossip lepak sekali. LULz sebab nanti dah tak dak dah tie macam tu tau.

Lupa nak habaq kat belakang blok ada tasik, pi la memancing situ kalau rajin, tak pon pi jalan2 tak pon pi main bola , basket ball, tenis, bole jalan tengok pokok, tengok rusa.



Okay bye nak cita tu ja :) Have fun junior BSBI